Wednesday, June 25, 2014

Haji Sharin Low Ipoh

Seperti yang dijanjikan..sy nk review sikit pasal restoran Hj Sharin Low kat Ipoh ni...Abah sy kata restaurant ni baru bukak...katanya makanan 'oklah..'...Hmm sy xpuas hati nk jugak try sendiri...sy dan hubby memang suka makan chinese muslim food..Kalo di KL ni kami slalu pergi Restaurant Chinese Muslim Adam Ali...salah sorg ownernye ialah jiran we all....hehe ..Restaurant Adam Ali kt Puchong..

Berbalik kepada Restaurant Hj Sharin Low ni...tmpatnya ok bersais sederhana...deco ala2 resturant cina..parking time waktu malam tu mmg senangla sebab dh pkl10 masa kami smpai tu ..huhu late dinner...not good tp lapar punya pasal ..xpe blh terus telan omega/lecithin untuk buang lemak hehe..

Kami order Nasi goreng belacan , Nasi Daging Kung Pow (feveret suamiku), Shark Fin sup, Kacang Buncis coated with Salted Egg...Kalau pergi restaurant seafood memang xsah kalo xorder udang atau sotong atau soft shell crab coated with salted Egg (disalut telur masin) ..MasyaAllah sedap sangat....tp kali ni ktorg order kacang buncis coated with salted egg ..sedap jugak..ranggup..sedap diratah cmtu je...

Shark fin sup die pun ok...tp kurang rasa shark fin tu..paling sedap Nasi goreng Belacan...walaupun kedai chinese muslim tp nasi goreng belacan die sedap pastu banyakkk..xlarat nk habiskan terpaksa tapau separuh bawak balik rumah...Kitaorg order ala carte menu tp recommended menu are like seafood based yg makan ngn nasi putih...since dh lewat malam so kmi xdela order lauk2 cmtu sedap takot xabis. Untuk minuman, kami order Chinese tea satu pot. Kembung perut minum teh haha. Tapi sedap teh die rasa light2 je xpekat.

Overall sy boleh bagi 3 setengah bintang...mungkin kne dtg semula untuk try seafood die plk...

Menu yg kami order....



Teh cina ni sedap i likeeee


Sementara menunggu..hehe..bdk kecik tu smpai blk rumah xjaga2 patut tinggal je die kt rumah hihi



So sesiapa yg nk rasa2 nk try makan kt Restaurant Hj Sharin Low ni ..silalah pergi je .kalo guna waze pun insyaAllah smpai hehe..

No comments:

Post a Comment